Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag nog verzonden! Vanaf €35,- zijn de verzendkosten gratis!
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

Wat is een kalknagel nou precies?

  • Posted on
Wat is een kalknagel nou precies?

Ieder mens draagt schimmels met zich mee en deze kunnen makkelijk worden overgedragen aan een ander. Een kalknagel is een van deze schimmels die makkelijk kan worden overgedragen en wordt veroorzaakt wanneer deze schimmels de nagel of huid binnendringen.

Kalknagel

Ieder mens draagt schimmels met zich mee en deze kunnen makkelijk worden overgedragen aan een ander. Een kalknagel is een van deze schimmels die makkelijk kan worden overgedragen en wordt veroorzaakt wanneer deze schimmels de nagel of huid binnendringen. Hierdoor ontstaat een (schimmel)infectie wat een kalknagel wordt genoemd.
Een kalknagel is de meest voorkomende aandoening aan de nagel, meestal aan de teen, maar die in enkele gevallen ook aan de vinger kan ontstaan.
 
 
 

Wanneer heb je de meeste kans om een kalknagel op te lopen?

De schimmels van de kalknagel zijn voornamelijk aanwezig in vochtige en broeierige ruimtes als sauna, zwembad, sportschool en douche. Er ontstaat niet gelijk een infectie wanneer men in aanraking komt met deze schimmels. De kalknagel komt niet snel voor bij mensen onder de 20 jaar en vooral bij ouderen. Reden is dat hoe ouder je wordt, des te minder elastisch de nagel wordt en er meer scheurtjes ontstaan op de nagel. En zo komen de schimmels makkelijker binnen.
 

“25% van de bevolking komt vroeg of laat in aanraking komt met kalknagels”

 
Er zijn dan ook situaties wanneer er meer kans is op het verkrijgen van de infectie:
  • Bij een verlaagde weerstand (door ouderdom of ziekte)
  • Bij beschadigde nagels door bijvoorbeeld sporten
  • Bij het dragen van te strakke schoenen
  • Bij suikerziekte en AIDS
  • Tijdens en na het ondergaan van een chemokuur
 
Vroeg of laat komen een grote groep mensen in aanraking met kalknagels. Ongeveer een kwart van de bevolking. En vooral in de warmere landen is het een hele actieve schimmel. De behandeling ervan is niet noodzakelijk, maar vaak wel gewenst. De nagel gaat namelijk verkleuren en wordt gelig, bruin of zelfs groen en gaat ook kleine vlekjes vertonen.
 

“Minder onzeker als de kalknagel is verdwenen”

 

Waarom een kalknagel behandelen

voetverzorging, pedicure, kalknagel, kalknagels, schimmelinfectie, mycosan, scholl

Een kalknagel gaat helaas niet vanzelf weg en wil je er vanaf komen, dan moet je actie ondernemen. Een behandeling is niet vereist, want het kan verder geen kwaad. Toch zijn er drie redenen waarom het aan te raden is om wel actie te ondernemen:
  1. Veel mensen schamen zich voor een schimmelinfectie. Zo kan een verergering van deze aandoening al snel je dagje strand bijvoorbeeld verpesten, omdat je onzeker wordt van jouw nagel.
  2. Het is enorm besmettelijk. Dus jouw directe kring kan er ook mee in aanraking komen. Bijvoorbeeld als je een douche met elkaar deelt.
  3. Het is gelukkig goed te behandelen, dus waarom zou je dat niet doen?

 

Bestel hier RopaNAIL om van kalknagels af te komen

RopaNAIL verwijdert kalknagels, scholl, mycosan

Wil je weten hoe je effectief kalknagels kan behandelen, lees dan deze blog.

En je kan ons ook altijd volgen op Facebook.

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »