Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag nog verzonden! Vanaf €35,- zijn de verzendkosten gratis!
Zur Wunschliste Wunschzettel

Warenkorb

Ihr Warenkorb ist momentan leer

De geneeskrachtige werking van oregano olie

  • Geschrieben am
De geneeskrachtige werking van oregano olie

Waarom is oregano zo krachtig en waarom gebruiken wij het in onze producten? Lees er alles over in dit blog over geneeskrachtige werking van oregano olie.

“Oregano”. Waarschijnlijk denk je bij het horen van dit woord vooral aan die kruiden die je in de supermarkt kan krijgen en die je bijvoorbeeld over jouw heerlijke pizza strooit. Een andere variant is wilde oregano (Origanum Vulgare). Hieruit kan essentiële oregano-olie gehaald worden die een geneeskrachtige werking voor zowel mensen en dieren heeft.

Origanum Vulgare bevat namelijk onder andere carvacrol en thymol. Deze stoffen zijn in grote hoeveelheden te vinden in essentiële oregano-olie. Carvacrol en thymol hebben geneeskrachtige eigenschappen doordat ze bacteriën, gisten, schimmel en parasieten tegen gaan.

10 krachtige voordelen van oregano

De geneeskrachtige werking van wilde oregano gaat al terug naar de oude Egyptenaren. Zij waren al bekend met deze gezonde eigenschappen en gebruikten het plantje om voeding te conserveren en om wonden te reinigen. Maar ook voor de Oude Grieken was oregano het ideale middel om onder andere hoofdpijn, astma en zweren te bestrijden.

 

Oregano als wondermiddel

Vandaag de dag is de oreganoplant weer helemaal terug om zijn dienst te doen als wondermiddel. Gezien veel schimmels en bacteriën resistent worden voor antibiotica, worden we gedwongen om nieuwe oplossingen te zoeken. Wilde oregano-olie lijkt in dit opzicht een goed antwoord te kunnen bieden op dit probleem.

 

Zo gebruiken de boeren oregano-olie als toevoeging in de voeding van het vee. Doordat essentiële olie een goede werking op het maag-darmsysteem heeft worden de dieren op een natuurlijke manier gezonder en dikker. Tevens nemen de dieren op deze manier minder antibiotica tot zich, waardoor wij dit als mens ook weer minder binnen krijgen.

 

Ook voor het menselijke lichaam kan wilde  de olie een uitkomst bieden om bacteriën, gisten, schimmels, parasieten en virussen tegen te gaan.

 

Voor extern gebruik heeft oregano zijn toegevoegde waarde al volop bewezen. Een van de voorbeelden waarbij het goed werkt is bij kalknagels.

 

Ropapharm, het moederbedrijf van ropaNAIL produceert al ruim 20 jaar diervoedingssupplementen en verzorgingsproducten op basis van essentiële oregano-olie. De producten van Ropapharm worden wereldwijd gebruikt. Voor de behandeling van een kalknagel is ropaNAIL een effectief middel. Dit product wordt door veel pedicures ingezet.

 

Voor onafhankelijke informatie over oregano-olie en meer wetenschappelijk onderbouwing verwijzen wij u graag door naar: http://naturafoundation.nl/monografie/wilde_oregano-olie.html

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »